Kulinaria
CT Media | Telebimy, Ekrany LED | Agencja Koncertowa, Artystyczna
Pascal Brodnicki

Jest synem Francuzki i Polaka. Uczył się gotować we francuskich szkołach gastronomicznych. Pracował w wielu restauracjach. Obecnie mieszka w Polsce. Od września 2004 do grudnia 2009 prowadził w TVN program kulinarny Pascal: Po prostu gotuj!.

Pokaz

Karol Okrasa

Ukończył Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie im E. Pijanowskiego w Warszawie. Jest absolwentem Wydziału Nauki o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Karierę profesjonalną rozpoczął w Hotelu Jan III Sobieski (obecnie Radisson Blu Sobieski) w Warszawie. W latach 1997–2008 pracował w Hotelu Bristol, gdzie dwa lata był szefem kuchni. W 2003 wygrał casting i poprowadził w telewizji TVP1 kulinarny program Kuchnia z Okrasą. W 2009 roku program ten został uhonorowany nagrodą im. Mieczysława Orłowicza. Kolejną odsłoną gastronomicznych podróży był program Smaki czasu z Karolem Okrasą (TVP2), w którym zapraszał znane osoby do odkrycia własnych kulinarnych wspomnień i fascynacji.

Pokaz

Kurt Scheller

Od 2002 roku prowadzi Akademię sztuki kulinarnej sygnowaną własnym nazwiskiem. Prowadził program w telewizji Polsat Alfabet kulinarny Kurta Schellera. Scheller jest zdobywcą wielu nagród, jest jurorem w wielu kulinarnych konkursach oraz członkiem i założycielem organizacji kulinarnych, inicjator założenia Polskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. W 2012 roku był gościem specjalnym w programie MasterChef. W 2013 roku został dyrektorem artystycznym programu kulinarnego Top Chef wyprodukowanego przez stację Polsat.

Pokaz

Robert Sowa

Prowadzi i występuje w programach telewizyjnych związanych z gastronomią. Członek elitarnego Klubu Szefów Kuchni i Komisji Gastronomicznej Polskiego Zrzeszenia Hoteli oraz Honorowy Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski. W swojej karierze odniósł wiele sukcesów. W roku 2004 wspólnie z Maciejem Kuroniem i Marcinem Budynkiem, Robert Sowa ustanowił rekord Guinnessa w kategorii największa grillowana ryba, a w roku 2008 z Maciejem Kuroniem i Jarosławem Uścińskim - w kategorii największy symbol euro z sushi. Był nauczycielem wielu sławnych polskich kucharzy, takich jak Karol Okrasa. Prowadzi wiele spotkań z młodzieżą, często odwiedza szkoły gastronomiczne, w których przeprowadza szkolenia o szeroko rozwiniętej tematyce.

Pokaz

Robert Makłowicz

Polski dziennikarz, pisarz, publicysta, krytyk kulinarny, podróżnik.

Pokaz

Wielkie gotowanie na olbrzymiej patelni

Patelnia ma wymiary 270 cm na 150 cm . Możemy gotować dania regionalne, dania typu eintopf i inne wedle życzenia klienta. Możemy gotować na niej z gwiazdami telewizyjnych programów kulinarnych. Wydajemy kilkaset porcji, naturalnie może być ich więcej. Patelnia ma swoją konstrukcje na której jest osadzana i własne palenisko, które pozwala ustawiać ją nawet na kostce brukowej bez uszkodzenia gruntu na którym stoi. Pokaz zawiera: wynajem patelni, obsługę przez wykwalifikowanych kucharzy, 500 -2000 porcji pysznej gorącej potrawy.

Pokaz

Kreatywne warsztaty kulinarne dla dzieci

Warsztaty Kulinarne dla Dzieci są wyjątkową okazją do odkrywania nowych smaków, poznawania zapachów i eksperymentowania z naturalnymi składnikami używanymi na co dzień w kuchni. Mali uczestnicy pod okiem prowadzącego sami przygotowują swoje pierwsze własnoręcznie zrobione dania. Wspólna degustacja w finale warsztatów pokaże możliwości drzemiące w adeptach sztuki kulinarnej. Przeprowadzany jest także konkurs na najciekawszą postać stworzoną przy pomocy najprostszych produktów spożywczych, owoców oraz jarzyn. Warsztaty Kulinarne pozwolą również zdobyć podstawową wiedzę o witaminach, zdrowej żywności i zdrowym stylu życia. Podczas programu wykorzystujemy wiersze polskich poetów (Jan Brzechwa, Tadeusz Śliwiak i in.) związane z tematyką kulinarną. Warsztaty skierowane są do dzieci w wieku 6 – 14 lat. Uczestnicy warsztatów otrzymują na koniec Certyfikaty Młodego Kucharza!. Warsztaty kulinarne dedykujemy dzieciom szkół podstawowych. Podczas 180 minut zajęć uczestnicy zapoznają się najzdrowszymi owocami i warzywami, wykonają kolorowe kanapki, przygotują słodkie naleśniki, zrobią „zwierzaki-cudaki”, nauczą się piosenki do wiersza Jana Brzechwy „Na straganie”… A na koniec wezmą udział quizie z nagrodami…

Jakub Kuroń

Szef kuchni, kucharz, oraz smakosz, który gotować, jak i rozmawiać o gotowaniu może z każdym i bez przerwy. Żadna kuchnia nie stanowi dla niego problemu, ale najbliższa jest mu kuchnia Polska w nowoczesnym wydaniu. Na co dzień przygotowuje dania z całego świata, te bliższe naszym kubkom smakowym (Włochy, Francja, Hiszpania) i bardziej egzotyczne (Chiny, RPA czy Brazylia). Eksperymentuje z kuchnią molekularną (ciekły azot, pianki, musy z lecytyną) Pierwsze swe kulinarne kroki stawiał u boku ojca. Studiował w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomi w Poznaniu. Od 6 lat jest szefem kuchni w firmie Biesiada z Kuroniem Catering, która prowadzi 3 restauracje na terenie Warszawy. Przeprowadził ponad 100 warsztatów, szkoleń live cooking i pokazów.

Edukacyjny koncert kulinarny "Jedzmy zdrowo - kolorowo"

Autorski edukacyjny koncert kulinarny o zdrowym żywieniu , o zagrożeniach wynikających ze złego odżywiania się (objadanie się słodyczami, picie w dużych ilościach słodkich napojów gazowanych, brak warzyw i owoców w codziennej diecie, minimalne spożywanie mleka i jego przetworów, zjadanie niezdrowych przekąsek (żelki, chipsy, gumy do żucia, śmieciowe jedzenie) Uwaga ! – dzieci podczas koncertu są bardzo aktywne, biorą udział w każdym punkcie programu. Oprócz występów na scenie z rekwizytami – w programie są zagadki kulinarne, kilka bloków zabaw plastycznych z wykorzystanie produktów żywnościowych *owoce, warzywa, woda, produkty nabiałowe. Dzieci sporządzają proste potrawy, obierają warzywa na czas, dowiadują się, do czego służy konkretna przyprawa, piją wodę, jedzą przetwory mleczne , biorą udział w konkursach kulinarnych, połączonych z degustacją owoców. Podczas całego programu dzieci występują aktywnie w przebraniach na scenie.

Smaki Gruzji

Muzyczno – kulinarne show w wykonaniu jedynego w Polsce zespołu muzycznego tworzącego ten rodzaj muzyki oraz specjalnych gości z Gruzji. Program przybliży Państwu kulturę, tradycję oraz kuchnię tego wspaniałego kraju. W trakcie 2-3 godz.show poznacie Państwo: wspaniałą muzykę z kraju dżygitów, smak tradycyjnej kuchni gruzińskiej pełnej zapachów i aromatów , którą przybliży gość z Gruzji/ mistrz kucharski/ wykonując dla Państwa potrawę z bogatego menu tej kuchni w ciekawy sposób przybliży Państwu wielowiekową tradycję uprawy winorośli oraz tworzenia wina.

Pokaz

Akademia Małego Kucharza Hacena Sahraoi

Hacen Sahraoui to znany francuski aktor, który grał w takich produkcjach jak Niania, Dom nad rozlewiskiem, Londyńczycy. Ostatnio zagościł na naszych ekranach jako Żyleta, pomocnik kucharza, oczywiście w znanym i lubianym serialu Przepis na życie. Tym razem wciela się w inną rolę i wprowadza dzieci w arkany francuskich smaków i zabaw kuchennych. Gotowanie kojarzy nam się bardziej z obowiązkiem niż z przyjemnością. Zapominamy, że jest to również świetne miejsce i przestrzeń do zabawy. Wraz ze swoją asytentką w dowcipny sposób uczą dzieci jak można przygotować smakołyki bez pieczenia, z niewielką pomocą osoby dorosłej. Dzięki proponowanym warsztatom, chcemy zapoznać dzieci z zasadami higieny oraz bezpieczeństwa w kuchni. Zaprezentowac kilka elementów “savoir-vivre”, pozwolić im na rozwijanie swoich zmysłów i umiejętności manualnych, a wszystko to musi być przypudrowane dobrym humorem. Jest to forma warsztatowa, dzieci uczestniczą aktywnie w przygotowywaniu słodkości. Jednym ze smakołyków, które dzieci przygotowują to GRYZLAK- inaczej ciasteczkowa kula na patyczku otulona czekoladą. Te słodkości są niezwykle popularne w USA i Kanadzie. DZIEŃ DOBRY TVN, zaprosił Hacena, żeby pokazać gryzlaki w programie.

Andrzej Młynarczyk

Jeszcze podczas studiów aktorskich zadebiutował niewielką rolą mordercy w spektaklu szekspirowskim Makbet (2000) na scenie krakowskiego Teatru Bagatela. Dwa lata później zagrał w serialu Plebania (2002) jako Jacek Lenarczyk, syn Michała (January Brunov) oraz pojawił się w roli Eryka w serialu Na dobre i na złe (2002 i 2003). W 2004 roku ukończył Akademię Teatralną w Warszawie i związał się z teatrami krakowskimi: STU (2004-2005), gdzie zagrał Wacława w komedii Aleksandra Fredry Zemsta w reżyserii Krzysztofa Jasińskiego, i im. Juliusza Słowackiego (od 2004). Telewidzowie mogli go oglądać w serialach: Oficer (2004), Rodzina zastępcza (2004) w roli szefa Majki, Kryminalni (2005),Pierwsza miłość (2007) jako niewidomy DJ Radia “Hexen” − Przemysław “Emas” z Sapiechów Wiśniowiecki, w którym zakochała się Kinga Żukowska (Aleksandra Zienkiewicz) i M jak miłość (2007) w roli Tomka Chodakowskiego, męża Małgosi Mostowiak (Joanna Koroniewska). Brał udział w dwunastej edycji Tańca z gwiazdami. Jego partnerką była Blanka Winiarska, z którą zajął 8. miejsce (para odpadła w 7. odcinku). Został nominowany w plebiscycie Telekamery 2011 w kategorii aktor, w którym zajął 2 miejsce.

Katarzyna i Cezary Żak

Kabaretowo – kulinarne spotkanie z tą szalenie popularną parą aktorską. Ostatnio małżeństwo często gości na ekranie w uwielbianym przez publiczność serialu „Ranczo”. W programie oprócz ciekawych kulinarnych opowieści Solejukowej, organizowane są konkursy dla publiczności związane z tym serialem. Usłyszymy także ciekawe anegdoty z planu najnowszego sezonu filmu.

Agnieszka Fitkau – Perepeczko

Znana głównie z serialu „M jak miłość”, w którym występowała jako ekscentryczna Simona, Agnieszka Fitkau-Perepeczko jest również autorką fascynujących książek. Wydała ich do tej pory sześć, najnowsza książka nosi tytuł „Strzał w dziesiątkę czyli 10 lat młodsza w 10 dni”. Na organizowanych przez Państwa spotkaniach Agnieszka Fitkau-Perepeczko na oczach publiczności przygotowuje potrawy m.in. z kart swojej książki „Śniadanie w łóżku i inne rozkosze … kulinarne”.

Piotr Cyrwus

Piotr Cyrwus – aktor teatralny i filmowy, zyskał popularność rolą Ryśka Lubicza w serialu Klan.Pochodzi z góralskiej rodziny na Podhalu toteż jest mu bliska kuchnia regionalna polskich gór. Kwaśnica, chłodnik czy zapiekane żeberka w jego wykonaniu to prawdziwe mistrzostwo. Lubi także potrawy kuchni śródziemnomorskiej i chętnie je przyrządza na swoich pokazach, dzieląc się przy tym doświadczeniami z licznych podróży.

Tadeusz Drozda

Tadeusz Drozda jest wszechstronnym artystą estradowym, jego tysiące programów telewizyjnych na stałe utkwiło w pamięci widzów. Przez kilka lat był uznawany za najpopularniejszego artystę naszej telewizji. Szczególną sympatią widzów cieszył się program „Herbatka u Tadka”.Jest autorem  książki kulinarnej pt.: ”Ja smakosz, czyli biesiada dookoła świata”.   Golonka zapiekana w piwie, bigos czy żur z kiełbasą, ale też dania bardziej wyrafinowane, jak choćby jeleń w wiśniach czy żeberka z dzika w migdałach  w wykonaniu Artysty to rewelacyjne, przepyszne potrawy, na widok których aż ślinka cieknie…

Monika Mrozowska

Pasją Moniki Mrozowskiej jest gotowanie. Teraz w programie “Dzień dobry TVN” aktorka przekonuje widzów do kuchni wegetariańskiej. Do niedawna uczyła dzieci lepienia naczyń z gliny. Teraz lepi nie miski, lecz pierogi na warsztatach kulinarnych. Razem z mężem i córką Karoliną stworzyli książkę „Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy” z wegetariańskimi przepisami.

Kevin Aiston

Jedną z wielu zalet Kevina jest jego gust i smak kulinarny połączony z mistrzowską sztuką przyrządzania potraw. Swoją pasję praktykuje nie tylko w zaciszu domowej kuchni, ale – jeśli takie Państwa życzenie – także będąc Waszym gościem. Menu możecie Państwo Kevinowi zasugerować lub jemu pozostawić wybór. Pokaz może trwać do 4 godzin, wykorzystane mogą być półprodukty przez Państwa zapewnione lub wybrane i przywiezione przez Kevina. Wyposażenie kuchni również – zapewniacie Państwo lub Kevina współpracownicy. Kevin może być sam lub w towarzystwie zawodowego kucharza, czy też animatora prowadzącego rozmowy, wywiady. Po przygotowaniu każdej z zaplanowanych potraw przewidziany poczęstunek…

Izabela Kapiasova i Hacen Sahraoi

Warsztaty i turniej kulinarny rozpoczyna krótki pokaz i poczęstunek. Po degustacji cała grupa jest dzielona na zespoły, których zadaniem będzie przygotowanie różnych dań. Zespoły rywalizują ze sobą zarówna na wykonanie jak i czas wykonania potraw. Dania są oceniane przez Jury w skład którego wchodzi Iza Kapiasova, Hacen Sahraoi i Szef Kuchni. W trakcie wykonywania zadań głównych osoby delegowane z grup muszą rywalizować w dodatkowych sprawnościach (np. siekanie czosnku na czas i jakość, obieranie pomarańczy …) Zwycięski zespół jest nagradzany przez prowadzących. W warsztatach kładziemy nacisk na komunikowanie się i współpracę w grupie, nasze warsztaty integruje zespół wokół wspólnego celu. Są przeprowadzone w radosnej atmosferze podtrzymywanej przez prowadzących. Wszystko odbywa się na wesoło, choć spełnia zadania integracyjne i uczy współpracy. Hacen Sahraoui to znany francuski aktor, który grał w takich produkcjach jak Niania, Dom nad rozlewiskiem, Londyńczycy. Ostatnio zagościł na naszych ekranach jako Żyleta, pomocnik kucharza, oczywiście w znanym i lubianym serialu Przepis na życie.

Dariusz Gnatowski

Jeden z najbardziej lubianych i rozpoznawalnych w Polsce aktorów, znany z wielu ról teatralnych i filmowych, w tym z roli Arnolda Boczka w serialu ”Świat według Kiepskich”, jest współautorem książki pt. ”Dieta bez wyrzeczeń”, która jest formą promocji zdrowego stylu życia. Dariusz Gnatowski uświetni spotkania kulinarne, różnorakie święta i konkursy potraw regionalnych poprzez przygotowanie na scenie potraw zgodnie z Państwa życzeniem i okraszając występ anegdotami i dużą wiedzą na temat produktów używanych do gotowania. A wszystko to z humorem i dowcipem.

Bożena Dykiel

Jedna z najpopularniejszych polskich aktorek. Jej filmografia liczy ponad 70 pozycji. Bożena Dykiel ukończyła warszawską PWST w 1971 roku. Jeszcze w trakcie studiów występowała w Studenckim Kabarecie Satyryków. W 1972 roku dołączyła do aktorskiego zespołu Teatru Narodowego w Warszawie. Aktorka znana z serialu “Na Wspólnej” emitowanego w TVN. W telewizji POLSAT prowadziła program Z Bożeną Dykiel na ostrzu noża.

Grzegorz Janiszewicz

Grzegorz Janiszewski – zakochany jest w polskiej i śródziemnomorskiej kuchni, jest dziennikarzem, autorem programu „Swojskie smaki” w Telewizji Małopolskiej (2000-2008), był uczestnikiem programu „Ugotowani” TVN. Aktor i scenograf Teatru „Syrena” w Londynie.

Ewa Wachowicz

W 1992 r. zdobyła tytuł Miss Polonia i III-ciej wicemiss w wyborach na najpiękniejszą kobietę świata. Producentka programów telewizyjnych min.”Podróże kulinarne Roberta Makłowicza” , obecnie prowadzi swój własny program w tv Polsat „Ewa gotuje”. W czasie spotkań autorskich Ewa Wachowicz prezentuje swój kunszt kulinarny, pokazując jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami przy jednoczesnym zachowaniu rodzimej tradycji, opowiada o swojej pasji jaką jest gotowanie jak również o przygodzie z telewizją i swoich książkach.

Anna Starmach

Jurorka w programie TVN “Masterchef”, zwyciężczyni konkursu “Gotuj o wszystko”, stała kucharka Dzień Dobry TVN. Lubi jeść i kocha gotować. Ukończyła prestiżową szkołę kulinarną Le Cordon Blue we Francji. Gotuje smacznie, zdrowo i nowocześnie, a jej ukochana kuchnia, to kuchnia francuska. Z wykształcenia jest historykiem sztuki i w DDTVN gotuje często dania inspirowane najsłynniejszymi obrazami – od Warhola po Davinciego. Ania to wielki ładunek energii, duża wiedza i doskonały kontakt z ludźmi.

Tomasz Jakubiak

Tomasz Jakubiak – kucharz i dziennikarz kulinarny. Wcześniej szef kuchni w znanych warszawskich i zielonogórskich restauracjach. Gospodarz popularnego programu „Jakubiak w sezonie” w telewizji kuchnia+. Przez cztery lata związany z telewizją śniadaniową „Dzień Dobry TVN” oraz gościnnie w programie „Pytanie na śniadanie”. Niejednokrotnie występował również w roli prowadzącego audycje radiowe w Antyradio i Programie 4 Polskiego Radia, nie mówiąc już o licznych felietonach kulinarnych w „Moje gotowanie”. W programie „Jakubiak w sezonie”, Tomek przekonuje do korzystania z rodzimych, sezonowych produktów, a także odwiedza polskich rolników i hodowców. Po dużym sukcesie programu „Jakubiak w sezonie” Tomek idzie o krok dalej w ciekawej serii „Jakubiak lokalnie”, gdzie promuje lokalne produkty i ich producentów pokazując dobrodziejstwa polskich regionów. Dzisiaj ten program kulinarny ma największą oglądalność w telewizji kuchnia +.

Andrzej Polan

Od wielu lat szefuje kuchniom w największych polskich hotelach, aktualnie dowodzi kuchnią w warszawski Novotelu Airport. Wieloletni współpracownik DDTVn, dziś na co dzień gotuje w nowym programie TVN “Między kuchnią a salonem”. Pojawia się także we wtorki i czwartki w Dzień Dobry, gdzie prowadzi kulinarny reality show “Gotuj o wszystko”. W swojej kuchni stawia na proste, świeże składniki, nieskomplikowane przepisy i przede wszystkim niezrównany smak. Prezentuje kuchnię dokonałą i potrafi nauczyć tajnych zasad gotowania nawet najbardziej opornych. A do tego najeży do ludzi, których nie da się nie lubić.

Remigiusz Rączka

Remigiusz Rączka – Śląski kucharz, znany ze swojego zamiłowania do regionalnych produktów. Jest prowadzącym program ”Kuchnia po śląsku” w Telewizji TVS.

Robert Sowa

Robert Sowa to wielbiciel dobrego jedzenia znany jako główny szef wakacyjnego gotowania podczas letnich imprez artystycznych m.in. ”Lato z Radiem”, „Koncertowe lato -muzyka najlepsza pod słońcem”, były kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej, kreator dań prostych, ciekawych i zdrowych, autor książek na temat sztuki gotowania. Najnowsza książka Roberta Sowy nosi tytuł „W poszukiwaniu smaku doskonałego” i od listopada br. gości w księgarniach. Dla Państwa Robert Sowa przygotuje rożnorakie warsztaty i imprezy kulinarne, oraz kulinarne show realizowane w zależności od potrzeb zamawiającego i dostępnego czasu. To doskonała forma urozmaicenia eventów, imprez plenerowych itp.

Theofilos Vafidis

Dzięki profesjonalnemu sprzętowi i umiejętnościom, realizacja widowiskowych prezentacji możliwa jest które nieomalże w każdym miejscu i porze. Na oczach publiczności zebranej w trakcie twojej imprezy firmowej, okolicznościowej, plenerowej powstaną smaczne, ciekawe i estetyczne dania kuchni greckiej. Nie zabraknie też interesującej opowieści obfitującej w anegdoty i wspomnienia.

Charles Daigneault

Charles Daigneault – charyzmatyczna gwiazda świata kulinarnego! Jest Kanadyjczykiem, ale w jego żyłach płynie francuska i indiańska krew. W 1/8 jest Irokezem plemienia Huronów. Babci zawdzięcza nutkę egzotycznej urody. Kilka lat temu miłość ściągnęła go do Polski. Teraz mieszka wraz z żoną i trójką dzieci w Krakowie. Z wykształcenia Charlie jest technikiem – mechanikiem rolniczym, ale to kuchnia jest jego prawdziwą pasją. Dotarł do półfinału polskiej edycji MasterChefa i od razu zdobył serca szerokiej widowni i popularność. Dostał własny program pt. „Domówka”, a dziś gotuje w programach Dzień Dobry TVN i zaraża swą pasją do gotowania rzesze Polaków. Ten wielki pasjonat kuchni światowej – ze względu na bezpośredniość i showmańską swobodę – już został ochrzczony polskim Anthonym Bourdain’em. Ostatnio został prawą ręką Magdy Gessler w programie „Kuchenne powroty”. Na zlecenie słynnej restauratorki, sprawdza poziom restauracji, w których przeprowadzane były „Kuchenne rewolucje”. Scenicznie i towarzysko Charlie jest bowiem nie do pobicia: wiecznie uśmiechnięty, z humorem i dystansem podchodzący do rzeczywistości, potrafi zrelaksować i rozbawić do łez. A że przy okazji na kuchni zna się jak mało kto, pomoże zorganizować i rozkręcić każdą imprezę!

Sylwia Biały

Sylwia Biały ma 28 lat i jest żoną oraz matką dwójki dzieci. Sama o sobie mówi, że jest prawdziwą kurą domową, a dzięki udziałowi w programie chciałaby odnaleźć swoją zawodową drogę. W “Hell’s Kitchen” Sylwia udowodniła, że szybko się uczy i jest bardzo ambitna. Jedno z jej dań tak bardzo posmakowało szefowi Wojciechowi Modestowi Amaro, że trafiło do menu “Piekielnej Kuchni”.

Adam Czapski

Adam Czapski – Na co dzień fryzjer-wizażysta, po godzinach kulinarny amator, gotujący z pasją i pomysłem. Wziął udział w programach kulinarnych: “Ugotowani”, “Coolinaria”, “Gotuj o wszystko”, “MasterChef”, “Hell`s Kitchen”.

Daniel Hucik

Uczestnik 2 edycji programu Master Chef oraz  Hell’s Kitchen.

Artur Augustyński

Kucharz znany z programu Top Chef. Pochodzi z Krynicy Zdroju. Szef kuchni w hotelu „Prezydent”, aktualnie nie pracuje. Specjalizuje się w polskiej kuchni tradycyjnej, a jego popisowe danie to golonka po krynicku.

Adam Leszczyński

Adam Leszczyński kucharz znany z programu Top Chef, Warszawa, 24 lata, szef kuchni Restauracja Kaskrut w Warszawie

Maria Ożga

Finalistka II polskiej edycji programu “Masterchef” Autorka bloga kulinarnego.

Justyna Foltyn

Uczestniczka TOP CHEF. Jest właścicielką i szefem kuchni restauracji “Mocca d’oro” w Mikołowie. Jej specjalność to kuchnia polska, południowa i śląska. Po mistrzowsku przyrządza golonkę duszoną w pomidorach.

Waldemar Siemieniak

Z wykształcenia jest kucharzem. Po szkole poszedł do zakonu, w którym spędził półtora roku. Od szczęściu lat jest pracownikiem agencji ochrony. W programie szybko zdobył przydomek Steven Seagal. Marzy o byciu sławnym i pracy w profesjonalnej kuchni. Uważa też, że ma zadatki na aktora. Spokojny, stara się trzymać na uboczu. Boi się pająków. Lubi majsterkować i ma cztery koty.

Mariusz Szwed

Uczestnik MasterChef. Zaczął gotować dla swoich dzieci, żony i znajomych. Nie poddał się nawet wtedy, kiedy wysiadł prąd i musiał szykować kolację wigilijną w warunkach polowych. Uwielbia grillowane mięso i owoce morza. Lubi staropolskie potrawy z dziczyzny, ale też i śródziemnomorskie dania. Interesuje się myślistwem, poluje na większe zwierzęta, czasami ptactwo. Marzy mu się otwarcie restauracji. Za swój największy sukces uważa rodzinę. Stres go motywuje i napędza. Obecnie nie pracuje, bo zamknął swoją poprzednia firmę i zamierza poświęcić się sztuce kulinarnej.

Diana Volokhova

Finalistka i jedna z najbardziej oryginalnych postaci II edycji programu Master Chef.  Pochodzi z Armenii, a na podniebieniu ciągle czuje aromatyczne smaki i zapachy Kaukazu. Wzorem pozostaje dla niej babcia, od której uczyła się sztuki gotowania.

Pokaz carvingu – dekoracje z warzyw i owoców

Pokazy kulinarne to nie tylko sztuka gotowania, to także sztuka tworzenia pięknych rzeczy z np. warzyw i owoców. To naprawdę artyzm. Takie dekoracje nazywamy carvingiem. Carving to sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach wywodząca się z krajów Dalekiego Wschodu: Chin, Tajlandii, Japonii; obecnie najbardziej popularna w Tajlandii. Naturalnie możemy zorganizować pokazy carvingu, ale także szkolenia i warsztaty carvingowe. Carving to także sztuka tworzenia rzeczy użytkowych. Jak Państwo widzą, warzywa i owoce mogą służyć do zupełnie innych celów niż tylko jedzenie.

Ogromna Patelnia Plenerowa

„ Ogromna Patelnia Plenerowa” jest największą na świecie patelnią z powłoką teflonową. Jej rozmiar to ponad 2×2 metry. Jest w stanie pomieścić ponad 500 litrów! Dużo prawda? Jednorazowo jesteśmy w stanie przygotować prawie 5500 porcji znakomitego jedzenia. To wystarczająca ilość do wykarmienia nie jednego polskiego miasteczka! Jak smakują potrawy? Wyśmienicie! A jest to opinia wszystkich, którzy do tej pory próbowali naszych potraw. Wszystko to zawdzięczamy idealnie dobranemu menu z przepisów wybranych na daną okazję. Świerze składniki i ciężka praca kucharzy zapewniają nie zapomniany smak i mnóstwo dobrych wrażeń.

Kuchnia Molekularna

„Kuchnia molekularna poszerza spektrum klasycznej sztuki kulinarnej i otwiera nowe światy smakowe, aromatyczne i doświadczenia a wytwory tej magicznej kuchni są czasem tak zachwycające, że można je wystawiać jako eksponaty w galeriach sztuki…” Cytowane powyżej zdanie jednego z mistrzów sztuki kulinarnej podziela coraz większe grono miłośników dobrego i ciekawego jedzenia. Kuchnia molekularna podbija świat. Jej pokazy budzą ogromne zainteresowanie, ma wielu fanów ze świata amerykańskiego biznesu i polityki takich jak znany burmistrz Nowego Jorku – Michael Bloomberg. Zainspirowany nią, aktor, Keanu Reeves tworzy w Kalifornii własne restauracje.

Pokazy i warsztaty z pieczenia chleba

Pokazy chlebowe i warsztaty – Pieczenie chleba Każdy z uczestników wykona własnoręcznie pachnący bochenek chleba, który będzie mógł zabrać do domu. Chleb będzie wypiekany w mobilnym piecu, który możemy ustawić w każdym miejscu. Wypiek naszego chleba jest niezalezny i nie wymaga podłączania go pod żadną instalację ani gazową, wodną czy elektryczną.

Żywe Stoły

Żywe stoły to unikalne rozwiązanie łączące pracę hostessy, stoisko promocyjne oraz sztukę bodypainting. Makijaż bodypainting daje możliwość dowolnej stylizacji i dostosowania usługi do każdego charakteru i tematyki imprezy.

Degustacja Wina

Pragniemy przybliżyć Państwu tajemnicę wina, ukazać wino takim, jakim zawsze było – świadkiem w momentach przyjaźni i rozluźnienia. Przedstawimy otulającą świat win rzeczywistość, która choć z pozoru niedostępna posiada swój indywidualny urok i powab. To niepowtarzalny event, którego goście uczestniczą w smakowaniu specjalnie dobranego zestawu oryginalnych win i potraw. Prezentacja w regionalnych strojach nawiązujących do tematu danego spotkania, wspaniałych dekoracji i w odpowiednio dobranej aranżacji muzycznej. W ramach degustacji oferujemy Państwu zmysłową i pełną głębokich doznań podróż po tajemniczych zakamarkach smaku. Wysoko ceniąc wino pomożemy poruszać się w jego intrygującym i szlachetnym świecie. Pomożemy Państwu uporządkować swoją dotychczasową wiedzę o winie, nauczymy sztuki degustacji, doboru i podawania „napoju bogów”. Doradzimy jakie wina wybierać w odpowiednim towarzystwie i na konkretne okazje biznesowe. Wskażemy gatunki win, które warto znać i smakować. Proponujemy naukę poprzez praktykę – ciekawy, zabawny, oparty na osobistych doświadczeniach kurs degustacyjny. Doświadczony znawca i miłośnik win, opowie o gatunkach, szczepach, sposobach produkcji, bukietach i aromatach wina.

Eventy Degustacyjne "Piwa Świata"

„Piwa Świata” to idealny sposób na uatrakcyjnienie dowolnego spotkania firmowego – konferencji, sympozjum, czy spotkania integracyjnego.

Pokaz Barmański

Pokaz Barmański to zapierające dech w piersiach widowisko urozmaicone elementami pirotechnicznymi w postaci palących się butelek, które uświetni każdą imprezę. Ich celem jest przede wszystkim wprawienie gości w doskonały nastrój. Mistrzowskie wykonanie dodatkowo stanie się główną atrakcją i wprawi w zdumienie wszystkich uczestników. Pokaz wykonywany jest przez niezwykle utalentowanych pionierów sztuki barmańskiej w Polsce. Gwarantujemy, że dostarczy niesamowitych doznań wszystkim zebranym gościom! Nasi barmani to niekwestionowani liderzy na rynku polskim, docenieni na najbardziej prestiżowych konkursach working flair w kraju oraz za granicą. Czas trwania pokazu – 10 minut. Obsługa barmańska 60 minut GRATIS! (NA ASORTYMENCIE KLIENTA)